Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drie vrouwen gewond bij ongeval op kruising IJdoornlaan

6 december 2014, 09.33 uur · Aangepast 9 december 2014, 00.38 uur · Foto: Martin Damen

Bij een verkeersongeval op de kruising van de IJdoornlaan en de TH.Weeversweg in Noord zijn vannacht drie inzittenden van een auto gewond geraakt.

Twee vrouwelijke passagiers zaten bekneld op de achterbank en moesten uit hun benarde positie worden bevrijd. De derde passagier, uit de Volkswagen Polo die betrokken was bij het ongeluk, lag gewond op straat. Alle slachtoffers zijn door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster en bijrijder uit de bij het ongeluk betrokken Fiat kwamen met de schrik vrij. 

Een vierde slachtoffer uit de Volkswagen Polo gezeten heeft de plaats van het ongeval verlaten. Naar haar werd gezocht door onder meer een politiehelikopter, maar zij werd niet meer aangetroffen.

Oranje
Het ongeval gebeurde iets na twee uur vannacht op een kruising waarvan de verkeerslichten knipperend op oranje stonden. Een van de auto's reed op een voorrangsweg, de andere niet. De Fiat reed de Volkswagen linksachter aan waardoor de Volkswagen Polo met de rechter achterzijde tegen een lichtmast tot stilstand kwam. 

Onderzoek
Specialisten van de afdeling Verkeersongevallen Analyse verrichten geruime tijd sporenonderzoek en maakte foto's om de juiste toedracht vast te stellen. Beide auto's zijn zwaar beschadigd afgesleept door een berger. Rond 04:10 uur was de kruising weer vrij voor het overige verkeer.

Update
Update 11.56 uur: De vrouw die weg is gelopen bij het ongeval heeft zich bij de politie gemeld. Ze was niet gewond, maar wel erg geschrokken. De bestuurster van de Volkswagen Polo heeft een hersenschudding opgelopen, een van de bijrijdsters heeft nekletsel. De precieze toedracht van het ongeval is nog niet bekend. Er was in ieder geval geen drank in het spel, aldus de politie.