Start van hoofdcontent

Stad

nl

Update: dode bij schietpartij in Zuid

10 december 2014, 11.48 uur · Aangepast 11 december 2014, 11.46 uur · Foto: Martin Damen

Op de Uiterwaardenstraat in Zuid is dinsdagavond rond 23.00 uur een dode gevallen bij een schietpartij.

Politie en ambulances kwamen op een melding af dat er iemand onwel zou zijn geworden. Ter plaatse werd een man met een schotwond aangetroffen. Hij werd gereanimeerd, maar overleed. 

Over de identiteit van de man wil de politie nog niets kwijt. Volgens getuigen ging het om een Marokkaanse man. Eric Slot, schrijver van de Moordatlas, geeft op zijn site aan dat het gaat om de 25-jarige Turk Murat Garki. Hij zou een bekende van de politie zijn. 

Riverside
Volgens de politie liep de man op de Uiterwaardenstraat  toen hij beschoten werd. Hij zakte in elkaar voor de deur van café Riverside. Een getuige vertelt aan AT5 dat de man gebeld werd en café Riverside uit liep. Daarna kwamen twee mannen op een scooter aangereden. Een van de twee stapte af en schoot twee keer op het slachtoffer. 'Toen hij werd geraakt in zijn nek, spoot het bloed eruit.' Vervolgens zijn de twee mannen op de scooter gevlucht.

Bestelbus
De politie kan niet aangeven of dit verhaal strookt met hun informatie over de liquidatie. Ook over de rol van de scooter willen ze op dit moment niets kwijt. Ze onderzoeken wel of een grijze bestelbus die een getuige direct na het horen van schoten op de weg zag draaien en de Kuinderstraat in zag draaien, iets te maken heeft met het schietincident. 

Vrouw
Het is de tweede keer in 36 uur dat er iemand doodgeschoten wordt. Maandagavond werd een vrouw voor de ogen van haar kinderen op straat in Amstelveen geliquideerd.

Het is volgens de politie nog onduidelijk of beide schietpartijen iets met elkaar te maken hebben. 

Kort na schietincident #rijnstraat pic.twitter.com/YEyHZ1SfM7

— Marijn Schrijver (@schrijver) December 9, 2014

Schietpartij Uiterwaardenstraat Amsterdam. Lichaam ligt onder wit laken voor deur café

— Robin Antonisse (@robinantonisse) December 9, 2014


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt om 10.04 uur.