Start van hoofdcontent

Stad

nl

Compleet wapenarsenaal in kelderbox Slotermeer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 december 2014, 17.24 uur · Foto: RTV NH

Twee van de drie verdachten die werden aangehouden na de vondst van explosieven en wapens in een garagebox aan het Jan Zwanenburghof in Nieuw-West, zijn weer vrijgelaten.

Dat meldt Het Parool. In de kelderbox werden tijdens een controle van de recherche zes handgranaten, de lading van een mijn, een lange-afstandsgeweer met demper en telescoop, verscheidene pistolen en revolvers, schietpennen, patroonhouders voor automatische wapens en twee kisten munitie aangetroffen. 

Het pand aan het Jan Zwanenburghof werd onderzocht vanwege de vondst van een gestolen motor. Toen de recherche een explosief aantrof, werd de hulp van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) ingeschakeld. De EOD heeft vondst ter plekke onderzocht en bekeken hoe het explosief veilig verwijderd zou kunnen worden. Tijdens het onderzoek zijn twee woningen tijdelijk ontruimd vanwege de veiligheid. 

De drie verdachten werden aangehouden in verband met de vondst van de gestolen motor. Hun betrokkenheid bij de wapenvondst werd ook onderzocht, maar voor twee van de drie verdachten zijn voor die betrokkenheid onvoldoende aanwijzingen gevonden.