Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bestuur Geert Grooteschool bedreigd

11 maart 2009, 14.07 uur · Aangepast 12 maart 2009, 15.33 uur

Enkele bestuursleden van de vrije basisschool Geert Groote aan de Fred. Roeskestraat zijn de afgelopen tijd bedreigd. Dat meldde voorzitter Leo Stronks van de Vereniging van Vrije Scholen woensdag naar aanleiding van een bericht in Het Parool.

Wat de aard van de bedreigingen was en uit welke hoek ze afkomstig zijn, is volgens Stronks nog niet bekend. De voorzitter noemde de bedreigingen "onvoorstelbaar". Het bestuur overweegt aangifte te doen.

Tussen de drie bestuursleden van de school en een deel van de leraren en ouders bestaat al enige tijd onenigheid over het onderwijsbeleid. De school staat sinds september 2007 onder 'geïntensiveerd toezicht' en is door de inspectie als 'zeer zwakke school' gekenmerkt. De Onderwijsinspectie dreigde een jaar geleden met sluiting van de twee locaties van de school als de kwaliteit van het onderwijs niet op korte termijn zou verbeteren. Het bestuur kwam daarop met een verbeterplan. Een deel van de leraren en ouders is het met de veranderingen in het onderwijs niet eens.

Het bestuur en een afvaardiging van ouders, leraren en gemeente zitten woensdagmiddag met elkaar aan tafel om de situatie te bespreken. Het bestuur stelt daarbij haar positie ter beschikking, zo meldde Stronks.

De Geert Groote is een zogeheten vrije school. Volgens de website wil de school kinderen opvoeden tot vrije, onafhankelijke mensen.