Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse overvallers gepakt na achtervolging door Duitsland

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 december 2014, 16.15 uur

Drie jonge Amsterdammers zijn 19 december opgepakt na een gewelddadige overval op een juwelier in Coevorden.

De zaak werd in november 2013 ook al op klaarlichte dag overvallen en ook toen was er sprake van een Amsterdamse link. De methode bij de overval twee weken geleden was vrijwel identiek, drie mannen drongen de zaak binnen en slaan de vitrinekasten kapot. Uiteindelijk gingen ze er met een scooter vandoor.

De scooter wordt een stukje verderop in Coevorden gevonden, een getuige ziet de daders als ze in een auto stappen. De verdachten lopen in Duitsland in de gaten en steken bij Denekamp weer de grens over. De politiehelikopter en het arrestatieteam van de politie werden ook ingezet voor de klopjacht.

Bij een tankstation tussen Apeldoorn en Deventer wordt het trio ingerekend, nog geen twee uur na de overval. Het gaat om Amsterdammers van 25, 24 en 19 jaar oud. In de auto werd een vuurwapen en een hoeveelheid sieraden gevonden. 

Eerdere 'Amsterdamse' overval
AT5 sprak in januari voor Bureau 020 met de eigenaar van de zaak, Aart Wolters. Zijn winkel in Coevorden was in november 2013 dus ook al het doelwit van overvallers, daarbij werd een in Amsterdam gestolen scooter gebruikt. Bekijk hier de reportage: