Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] Aanzienlijke schade aan Ajax-beschildering grachtenwand Arena

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 januari 2015, 18.01 uur

De brandende vrachtwagen in de Arena heeft vannacht aanzienlijke schade aangericht aan de beschildering op de grachtenwand aan de kant van de F-side.

Een flink gedeelte van de boarding waar de graffiti op was gespoten door het vuur verloren gegaan. De beschildering werd kort na de opening van het stadion gemaakt door de graffitigroep van Sven Westendorp, een prominent lid van de harde kern van Ajax. Westendorp werd in 2011 voor zijn woning in Nieuw-West neergeschoten en overleed aan zijn verwondingen. 

De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in de vrachtwagen, laat Arena-directeur Henk Markerink weten die verder zegt dat de beschadigde beschildering gemaakt gaat worden. 'We gaan kijken hoe we de beschildering in ere gaan herstellen. Het kan niet anders dat daar nog een ontwerp van bestaat.'

Ook enkele tientallen stoeltjes zijn door de hitte gesmolten. Door de rookontwikkeling was het stadion gevuld met een enorme rookwolk waardoor het dak even open moest om te luchten. Volgens Markerink gaat de wedstrijd van Ajax tegen FC Groningen op 16 januari gewoon door, de betonconstructie wordt nog extra gecheckt op mogelijke schade. De brand heeft ook geen invloed op de werkzaamheden aan de oostzijde van het stadion waar een nieuwe tribune wordt gemonteerd. 

Amsterdam Arena