112

Dode bij schietpartij in Geuzenveld

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 januari 2015, 02.25 uur

Bij een schietpartij op de Pieter van der Werfstraat in Geuzenveld is vanavond één dode gevallen. Het slachtoffer lag op het balkon van een van de appartementen van een complex aan die straat.

Dat bevestigt de politie aan AT5.  Ze kunnen op dit moment nog niets zeggen over de toedracht en over de identiteit van het slachtoffer.

'Ik hoorde een stuk of zeven schoten', vertelt een man die aan de andere kant van de stad woont, maar die op dat moment zijn vriendin in Geuzenveld aan de lijn had. Vervolgens hoorde hij mensen schreeuwen. Andere omstanders spreken zelfs van tien tot veertien schoten. De straat ligt bezaaid met glas, in ruiten van appartementen en auto's zouden kogelgaten zitten.

Lees in het liveblog hieronder wat er precies gebeurde. 

Liveblog
22.33 uur: Een traumaheli is op dit moment op weg naar een appartementencomplex op de Pieter van der Werfstraat omdat daar in het complex een gewonde zou liggen. Het is niet duidelijk of het om een slachtoffer van de schietpartij gaat.

22.44 uur: Verschillende bronnen melden dat er met een automatisch wapen, mogelijk een AK-47, zou zijn geschoten. Er zou een slachtoffer overleden zijn.

22.54 uur: In Osdorp, op de Ben Hope, is een brandende auto aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of het gaat om de vluchtauto van de schutters.

23.00 uur: Direct na de schietpartij zag een omstander een man wegrennen. 

@AT5 Een man weg zien rennen, vuilniszak, sporttas, vermoedelijk 1m80 - 1m85, zwart gekleed. Verder weinig kunnen zien

— Juliën L´Ortye (@MatthieuHerben) January 14, 2015


23.02 uur: Een tipgever meldt aan RTV NH dat in het appartementencomplex na de schietpartij een persoon onwel zou zijn geworden. 

23.06 uur: Volgens Crimesite is bij de schietpartij een Turkse vrouw om het leven gekomen. Volgens omstanders is er iemand beschoten die op het balkon van een van de appartementen stond. Er zou vanaf de grond zijn geschoten. 

23.09 uur: Een getuige heeft één persoon in een ambulance zien stappen. Het reanimatieteam van de traumaheli zou inmiddels weer vertrokken zijn. De afzetting wordt inmiddels steeds verder naar achteren geplaatst. 

23.20 uur: Een omwonende meldt dat zijn buurman bij de schietpartij overleden zou zijn. Andere buren spreken van eerwraak en een 'buitenlandse' vrouw die gedood zou zijn. 

De man woont er net en zit altijd onder zijn warmtelicht een rokeŕtje te doen lekker chill. Ik kon hem niet meer dat dat ik hem zo kon.

— Marcel (@_Devilsleftnut_) January 14, 2015

Zo te horen automatisch vuur. Enorme knallen vlak achter elkaar. Dit soort kogels #Geuzenveld pic.twitter.com/rFvhAtdewu

— Juliën L´Ortye (@MatthieuHerben) January 14, 201523.48 uur: De politie bevestigt dat er een dodelijk slachtoffer is, maar kan nog niet zeggen of het gaat om een liquidatie. Ook over de toedracht en over de identiteit van het slachtoffer kan op dit moment nog niets gemeld worden. Het slachtoffer lag op het balkon van het appartementencomplex. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie komt graag in contact met getuigen die iets gezien hebben van de schietpartij en/of de mogelijke daders.