Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Politie: 60-jarige vrouw doelbewust doodgeschoten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 januari 2015, 18.15 uur

De politie gaat ervan uit dat de 60-jarige vrouw die gisteren doodgeschoten werd, 'doelgericht' is vermoord. Er zou geen sprake zijn van een persoonsverwisseling.

De vrouw is geen bekende van de politie. Over een mogelijk motief kan de politie nog niets zeggen. Meerdere scenario's worden onderzocht. Volgens buurtbewoners is de vrouw de schoonmoeder van een crimineel.

De vrouw werd doodgeschoten toen ze op haar balkon aan de Pieter van der Werfstraat stond. Buurtbewoners hoorden een flink aantal schoten en waarschuwden de politie rond 22.10 uur. Hulpverleners konden niets meer voor het slachtoffer betekenen.

Kort na de schietpartij werd aan de Ben Hope, aan de westkant van de stad, een auto in brand gestoken. Mogelijk was dat de vluchtauto van de daders, die nog voortvluchtig zijn. De politie roept 'iedereen die iets heeft gezien' van de schietpartij op zich bij de recherche te melden. De politie wil niet speculeren over de vraag of deze schietpartij past in de recente reeks van liquidaties in het criminele circuit.

In december werd de 34-jarige Luana Luz Xavier in Amstelveen doodgeschoten in het bijzijn van haar kinderen. Zij zou de vriendin zijn geweest van een vermeende crimineel.