Stad

Stadsdeelvoorzitter: 'Geef criminelen terrein om elkaar af te schieten'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 januari 2015, 18.50 uur

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud is woedend nu er alweer iemand doodgeschoten is in Nieuw-West.

'Ik word hier echt schijtziek van. Alle moeite die je doet om een wijk veiliger te maken, wordt door enkele gekken verknald. Ik ben het echt helemaal zat en dat nu ook weer familie van een crimineel het slachtoffer is, maakt het des te erger. We moeten maar een terrein voor dit soort criminelen beschikbaar stellen, waar ze elkaar kunnen afschieten. Ik weet het anders ook niet meer', zegt hij in De Telegraaf.

Woensdagavond werd een 60-jarige Turkse vrouw, Beyhan Demirci, doodgeschoten. Ze stond op haar balkon in een nieuwbouwcomplex aan de Pieter van der Werfstraat toen er vanaf straat werd geschoten met een automatisch wapen. Mogelijk waren de schutters uit op de criminele schoonzoon of dochter van Demirci. De politie spreekt hoe dan ook van een 'doelgerichte' aanslag, ook al was Demirci geen bekende van hen.

'Ingeluisd'
Op Thepostonline.nl licht Baâdoud zijn uitspraak toe. Hij zegt dat De Telegraaf hem 'er een beetje heeft ingeluisd'. 'Ik werd gebeld door De Telegraaf om te reageren op de liquidatie en ik zei dat ik woedend was. Deze gasten moeten wegblijven uit de wijken. Gekscherend zei ik dat als ze elkaar zo nodig moeten afknallen dat ze dat maar in de polder doen, en niet in onze straten.'