Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Vmbo'ers Marcanti College winnen prijs voor afvalcontainer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 januari 2015, 15.29 uur · Foto: Peter de Neef

Zes vmbo-leerlingen van Marcanti College hebben de eerste prijs gewonnen voor een 'teenager MBA' met hun idee voor een afvalcontainer.

Het winnende team bestaat uit de leerlingen Sherine, Kawtar, Berkan, Fatih, Seyma en Amine. Onder begeleiding van hun economiedocenten Fatma Gül Topcu en Sultan Göksen bedachten zij een afvalcontainer met drie gescheiden bakken voor plastic, glas en papier. Zodra je je afval gescheiden in de container stopt, ontvang je een waarde- of kortingsbon. Vervolgens kun je ervoor kiezen om deze bon te doneren aan kinderen in een weeshuis.

Het Marcanti College doet elk jaar mee aan een internationaal t-MBA project: een initiatief van de scholengroep Doga Schools in Turkije waar jaarlijks honderden scholen wereldwijd aan meedoen. Het doel van dit project is leerlingen maatschappelijke verantwoordelijkheid aanleren en ze uitdagen om oplossingen te bedenken op het gebied van recycling en tegengaan van voedselverspilling. Woensdag 21 januari ontvangen de leerlingen en hun twee begeleidende docenten een cheque van $5.000 tijdens de officiële prijsuitreiking in Londen.