Politiek

NL
V

Achmed Baâdoud deed zijn uitspraak 'in de emotie'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 januari 2015, 19.20 uur

Achmed Baâdoud, stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West, deed zijn opmerkelijke uitspraak over de liquidatiegolf 'in de emotie'.

'We moeten maar een terrein voor dit soort criminelen beschikbaar stellen, waar ze elkaar kunnen afschieten', zei Baâdoud vanochtend in De Telegraaf. Dit deed hij na de dodelijke schietpartij van woensdagavond waarbij een 60-jarige Turkse vrouw om het leven kwam.

Al snel voelde Baâdoud zich geroepen om de uitspraak te nuanceren. 'Dat ze denken dat een stadsdeelvoorzitter een plan heeft om de burgemeester te vragen... dat is echt lariekoek. Ik heb het wel gezegd in de emotie. Blijf nou uit mijn wijk, als elkaar nou voor de kop wil schieten, doe het ergens in de polder. Ver hier vandaan. Dat heb ik wel gezegd. Maar dat is meer vanuit de emotie. En nogmaals, ik ben echt boos dat deze gasten de veiligheid van mijn bewoners constant op de proef stellen door hier rond te gaan schieten', zegt de PvdA'er tegen AT5.

Hij doet ook een oproep aan de 'gekken' die lopen te schieten in zijn stadsdeel. 'Ga nou je geld eerlijk verdienen, ga in rust leven en laat mijn wijk met rust!'