Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Harde kern Ajax helpt doodziek kindje

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 januari 2015, 16.27 uur · Foto: Nathaniels Victory Foundation

De F-SIDE, de harde kern Ajax-supporters, zamelt geld in om de behandeling van een ziek kindje te betalen. Het jongetje van 1 jaar oud heeft een vorm van kanker die alleen in Amerika bestreden kan worden.

Voor de behandeling is ongeveer 100.000 euro nodig, geld dat de ouders van de jongen niet hebben. Op Facebook en via deze website proberen ze donateurs vinden, die een bijdrage willen leveren aan de behandeling. Ook vindt er zondag een benefietconcert plaats, met onder andere een optreden van Mick Harren. Dan is er ook een veiling van spullen die onder andere door verschillende artiesten en acteurs beschikbaar zijn gesteld.  

Ook de F-SIDE zamelde in voor die veiling. Zo wisten de supporters onder andere wedstrijdshirts van Blind en Martina, voetbalschoenen van Klaassen, gedragen tijdens de wedstrijd tegen NAC en een partij mutsen die een steward voor eigen gewin wilde verkopen, veilig te stellen. Ook zal er tijdens de eerstvolgende uitwedstrijd, dat is die tegen Vitesse op 1 februari, geld ingezameld worden in de supportersbussen. 

Inmiddels is er ongeveer 24.000 euro ingezameld voor de behandeling van de jongen. Het kind is momenteel bij het AMC onder behandeling.