Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Ajax-relikwieën en vele herinneringen verloren bij brand

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 januari 2015, 11.48 uur

Bij de brand in het supportershome van Ajax is niet alleen het supportershonk verloren gegaan maar ook een enorme collectie van Ajax-relikwieën en herinneringen.

Clubicoon Bobby Haarms werd er geëerd met zijn eigen hoekje, versierd met prachtige foto's uit de tijd dat er nog in De Meer werd gevoetbald. Pronkstuk was uiteraard het beroemde bankje van Bobby, dat sinds 2010 in het supportershome te bewonderen was.

AT5's Dit is mijn Club kreeg twee jaar geleden een exclusieve rondleiding in het honk:

abc5media_video_0

Het honk hing ook vol met shirtjes van spelers, supportersattributen en zelfs een Ajax-vlag uit 1934. De muren aan de binnen- en buitenkant waren versierd met graffiti, o.m. aangebracht door de groep graffiti-artiesten van Sven Westendorp. Prominente leden van de F-SIDE kregen er na hun overlijden een plek aan de muur.

Lees ook:

Forse brand verwoest supportershome Ajax

Er was op wedstrijddagen plek voor zo'n duizend mensen, bij belangrijke wedstrijden waren echter soms tot wel vierduizend mensen in en om het supportershome aanwezig. Maar ook buiten wedstrijden om was het honk dé plek voor supporters om samen te komen om er bijvoorbeeld een kaartje te leggen. Het honk was daarnaast vaak het startpunt voor demonstraties of uitvaarten van prominente supporters.

Lopend vuurtje? @LuisSuarez9 @sneijder101010 @rafvdvaart @Ibra_official voor het nieuwe supportershome van @AFCAjax pic.twitter.com/HhozKLLI1X

— Klaas Jan Huntelaar (@KJ_Huntelaar) January 23, 2015