Stad

Trambestuurder rijdt rond met dode man in tram

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 januari 2015, 11.24 uur

Whatsapp

Een trambestuurder van lijn 5 heeft afgelopen vrijdag zeker twintig minuten rondgereden met een overleden passagier aan boord.

Hierover schrijft De Telegraaf maandag. De man werd opgemerkt door een passagier die instapte bij de Beethovenstraat, stelt de krant. 'In de tram was nog een lege zitplaats naast een meneer die met zijn hoofd geleund tegen het raam zat. Net voordat ik wilde gaan zitten, merkte ik op dat de man wel verdacht stil zat met zijn ogen open', vertelt een ooggetuige. 

De passagier ontdekt al snel dat de man is overleden en waarschuwt de trambestuurder. Die reageert niet. Ook niet als later twee meisjes met hetzelfde nieuws naar hem toe komen. Een derde waarschuwing vindt eveneens geen gehoor bij de bestuurder. Pas bij de eindhalte in Amstelveen krijgen hulpdiensten de gelegenheid aan boord te komen.

Non-actief
In een reactie laat het GVB aan De Telegraaf weten dat het 'volstrekt onacceptabel is als een trambestuurder willens en wetens blijft doorrijden met een overleden persoon aan boord'. De zaak is in onderzoek en de bestuurder is op non-actief gesteld. 

Whatsapp