Start van hoofdcontent

Stad

nl

Prostituees: 'Jongeren ChristenUnie, laat ons met rust'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 januari 2015, 17.16 uur

De jongeren van de Christenunie voeren vandaag actie op de Wallen maar de prostituees moeten daar helemaal niets van hebben.

De jongeren hebben een Meldpunt Mensenhandel opgericht, in het kader daarvan zijn ze vandaag de Wallen opgegaan om mensen attent te maken. 'Dit is een nieuw hoogtepunt in de kruistocht tegen prostitutie, .zegt Mariska Majoor van PROUD, de vakbond voor sekswerkers. 'De christenfundamentalisten maken klanten bang terwijl het merendeel van de vrouwen op de Wallen gewoon rustig wil kunnen werken', zegt Majoor. 

Ze ontkent niet dat misbruik vreselijk is en voorkomt, maar klaagt de manier aan waarop dit aan de kaak wordt gesteld. 'Nu lijkt het namelijk alsof alle sekswerkers slachtoffer zijn van misstanden in de sector. Dat terwijl de politie er op de Wallen bovenop zit. Hiermee vergroot je alleen het taboe op sekswerk', gaat Majoor verder.

PROUD roept de jongerenorganisatie op de Wallen te verlaten en de politie haar werk te laten doen. Ze voert een tegenactie om duidelijk te maken dat sekswerkers niet de behoefte hebben om door christenfundamentalisten gered te worden. 'Ga geen politiespelen, stop de bangmakerij en laat sekswerkers gewoon met rust', vat Majoor samen