Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Getuige schietpartij Oost: 'Ik woon in 1095 man, schrik niet van gunshots'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 februari 2015, 09.57 uur

Meerdere feestgangers die vanochtend een afterparty hielden in muziekstudio Voices aan de Molukkenstraat in Oost, zijn getuige geweest van de schietpartij waarbij een 26-jarige man in zijn rug geraakt werd.

De schietpartij gebeurde vanochtend, op klaar lichte dag, om even voor 9.30 uur. Door de harde muziek binnen denken meerdere feestgangers in eerste instantie nog dat schoten onderdeel zijn van de beat, maar al gauw blijkt er toch meer aan de hand. 'Ik hoorde krakaka, krakaka', zo zegt een feestganger tegen AT5. Een andere getuige vertelt hoe het slachtoffer even later aan de deur van het feest verscheen. 'Op een gegeven moment werd er geklopt aan de voordeur. Ik klink er nu misschien een beetje nuchter onder, maar het was echt vervelend om te zien. Hij kwam echt strompelend naar binnen, serieus. Hij was echt geraakt in zijn rug en god weet wat voor schade dat aan kan richten'.

Op de vraag of de feestgangers niet ontzettend geschrokken zijn van de schietpartij, zegt één van hen: 'Hoezo schrik ik ervan? Ik woon in ten ninety five man. Wij schrikken niet van gunshots man. Nigga's worden gepopt met AK's in de back. Hand wordt eraf geknald. We ain't scared of that shit man, fok dat man'. Volgens een andere feestvierder ging het er in de nacht heel gemoedelijk aan toe: 'Hebben we genoten van de muziek? Jazeker. Hebben we genoten van drank? Ja we hebben genoten van de drank. Hebben we een paar jointjes gerookt? Oh jazeker en that's it'.