Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Willeke Alberti onderscheiden met Frans Banninck Cocqpenning

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 februari 2015, 23.57 uur · Foto: Robert Broekhuijsen

Willeke Alberti is maandagavond onderscheiden met de Frans Banninck Cocqpenning, een penning voor mensen die zich tenminste 12 jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad.

Alberti kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan en wethouder Kajsa Ollongren (D66, onder andere Kunst en Cultuur). Willeke Alberti kreeg de penning omdat ze -als geboren Amsterdammer- een 'nadrukkelijke verbinding met de Jordaan' heeft, die ze uitdroeg in de vele hits en succesvolle optredens die ze de afgelopen decennia scoorde in Nederland en Vlaanderen. 

Ook zette zij zich regelmatig belangeloos in voor verschillende goede doelen. Met de Willeke Alberti Foundation verzorgt zijn muzikale optredens in verzorgingstehuizen en tijdens bijeenkomsten voor mensen met een ;lichamelijke beperking. Voor de Frans Banninck Cocqpenning komen mensen in aanmerking die uitzonderlijke prestaties hebben verricht voor de stad, op sportief, wetenschappelijk, journalistiek, kunstzinnig, politiek of economisch gebied, met een landelijke of internationale uitstraling.