Start van hoofdcontent

Stad

nl

Deze week in Bureau020: Week 6

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 februari 2015, 11.46 uur

Deze week behandelt het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 de volgende zaken.

Vrouw in gezicht gestompt tijdens straatroof
Een 52-jarige vrouw is 11 januari van haar handtas beroofd toen zij net uit het Holland Casino op het Max Euweplein kwam. Op bewakingsbeelden is te zien dat de daders haar hardhandig op de grond gooien en haar vervolgens in haar gezicht stompen. De portemonnee van het slachtoffer is teruggevonden, maar de rest van de buit is nog zoek.

abc5media_video_0

Man uit het niets mishandeld door groep mannen
Een 51-jarige man is uit het niets zwaar mishandeld in de Jordaan. Als hij in de nacht van 4 op 5 december op de Langestraat loopt wordt hij plotseling aangevallen door een groep mannen. Ze slaan en schoppen hem meerdere keren tegen zijn hoofd en eisen zijn geld. Het slachtoffer geeft zijn geld niet af, waarna hij geschopt en geslagen wordt. Het slachtoffer schreeuwt voortdurend om hulp, maar er zijn op dat tijdstip geen mensen in de buurt. Op een gegeven moment houdt het slaan en schoppen op. Als het slachtoffer zijn zicht weer een beetje terug krijgt, zijn de daders inmiddels weggerend. In het ziekenhuis wordt hij behandeld omdat hij meerdere blauwe plekken en snijwonden in zijn gezicht heeft.

abc5media_video_1

Mannen richten vuurwapen op medewerker Kijkshop
Twee mannen hebben afgelopen januari de Kijkshop in Nieuw-West overvallen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe één van de daders een vuurwapen richt op een medewerkster, de ander slaat ondertussen met een hamer de vitrines kort en klein. Het lijkt er op dat hij voor zijn vertek nog even probeert zijn vingerafdrukken weg te vegen. Na anderhalve minuuut verlaten de mannen samen de winkel in de richting van Plein '40-'45.

abc5media_video_2


Gewapende overval op winkel in Oost
De politie heeft beelden vrijgegeven van een gewapende overval op de Primera op het Beukenplein. De overval loopt alleen niet zoals gedacht. De medewerkers verklaren geen geld te hebben in de winkel, waarop de daders even twijfelen wat ze moeten doen. Ze stelen uiteindelijk nog wat pakjes sigaretten en gaan er dan vandoor. De politie zoekt naar meer informatie en uiteraard ook de daders van deze overval.

abc5media_video_3