Start van hoofdcontent

Stad

nl

Site voor 'klokkenluiders' financiële blunders gemeente

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 februari 2015, 22.11 uur

Er komt een speciale website waar mensen tips en documenten kunnen delen met de enquêtecommissie die onderzoek doet naar de financiële blunders van de gemeente.

Op die site kunnen zowel Amsterdammers als ambtenaren documenten uploaden of tips en gebeurtenissen delen die de commissie kunnen helpen in hun onderzoek naar de reeks financiële missers van de gemeente. 'We willen open staan voor alle signalen uit de samenleving', aldus commissie-voorzitter Marijke Shahsavari. ´Het is een open uitnodiging, daar is verder niets mysterieus aan.'

Shahsavari gaf vanavond bij een persconferentie over het onderzoek aan 'zo transparant mogelijk' te willen werken. Ze beloven gedurende het onderzoekstraject regelmatig met informatie naar buiten te komen, op het momenten 'dat er iets te melden valt'. Het liefst wil ze over anderhalve week weer met een voortgangsbericht komen.

Het budget voor het onderzoek is ruim, maar Shahsavari wil niet prijsgeven hoe ruim. 'Er ligt een spaarpotje, we gaan daar zuinig mee en prudent mee om.' Het onderzoek gaat ver terug in de tijd, maar liefst tot 2002. Volgens Shahsavari zijn er 'inhoudelijke redenen' om het onderzoek ruim twaalf jaar te laten beslaan.