Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Man toont geslachtsdeel aan 10-jarig meisje op Uilenstede

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 februari 2015, 18.26 uur

Een man van rond de 30 jaar oud heeft woensdagmiddag zijn geslachtsdeel laten zien aan een 10-jarige meisje. Het incident gebeurde rond 12:30 uur in Toren A van Uilenstede in Amstelveen.

De man staat beneden in de hal van het gebouw, als het meisje in de lift stapt. Ook de man gaat de lift binnen, waar hij het onzedelijke gedrag vertoont. Op de tweede etage verlaat de man de lift weer en loopt vermoedelijk met de trap naar beneden om het flatgebouw te verlaten. Het gaat om een blanke, dikke man van rond de 30 jaar oud. Hij heeft donker haar en is kalend. Hij droeg een zwarte jas tot op de heup en een blauwe spijkerbroek.

Een bewoner hing na het incident een briefje in de lift van het gebouw. 'Van mijn kids blijf je af, monster. Laat god met je zijn als ik je tegenkom. Tyfus pedo', is er te lezen. Het briefje zou inmiddels weer verwijderd zijn. De politie roept op om uit te kijken naar de man en -als hij herkend wordt- contact op te nemen met de wijkagent van Uilenstede of via het algemene nummer.

Het is niet de eerste keer dat er een schennispleger actief is op of bij het studentencomplex. Vorige week werd gezocht naar een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.