Start van hoofdcontent

Politiek

nl

GroenLinks wil geld uit noodfonds voor dierenambulance

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 februari 2015, 20.40 uur

GroenLinks maakt zich ernstige zorgen over de financiële problemen bij de dierenambulance. Door het verminderen van de gemeentelijke subsidie en het teruglopen van donaties zijn er acute problemen bij de ambulancedienst.

Volgens GroenLinks moet wethouder dierenwelzijn, Laurens Ivens, geld beschikbaar stellen uit het noodfonds dierenwelzijn, om de ambulance te redden. Vandaag werd bekend dat Dierenambulance Amsterdam op korte termijn minimaal 3000 nieuwe donateurs moet werven. Zonder die donateurs moeten er medewerkers ontslagen worden en dat zou weer betekenen dat de ambulance 's nachts niet meer kan rijden.

Volgens GroenLinks-raadslid Jorrit Nuijens kan de gemeente zonder de dierenambulance niet voldoen aan de plichten die het als gemeente wel heeft. Volgens hem is het dan ook helemaal niet slim dat de gemeente bezuinigd op de dienst.' De dierenambulance is onmisbaar voor Amsterdam. Een deel van de taken die ze overdag en ’s nachts verricht, zijn zelfs wettelijk verplichte taken, die de gemeente anders zelf moet doen. Dat pakt dan vast duurder uit dan de gemeente nu denkt te besparen aan subsidie.'

Overigens is geld uit het noodfonds niet de enige oplossing volgens GroenLinks. Ook zou de dierenambulance gratis moeten kunnen adverteren op de voorpagina van de stadskrant.