Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Bezetters Bungehuis weten niet van wijken

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 februari 2015, 19.16 uur

Het Bungehuis van de Universiteit van Amsterdam wordt nu al drie dagen bezet. Eén van de eisen van de bezetters is dat de universiteit democratischer wordt.

De UvA wil graag buiten het Bungehuis afspreken om met de actievoerders in gesprek te gaan. Maar die zijn helemaal niet van plan om het pand te verlaten.

'Wij blijven hier zitten. Want de reden dat wij hier zitten is juist dat wij een dialoog willen aangaan en er wordt gewoon niet naar ons geluisterd, naar de eisen die we gesteld hebben. De oplossing is of zij gaan proberen met ons te werken en te kijken naar wat wij belangrijk vinden voor het onderwijs. Of ze sturen de politie en worden hardhandig naar buiten gewerkt', zo zegt één van de actievoerders.

Brandalarm

De UvA laat weten dat ze het jammer vinden dat de bezetters de dialoog niet aan willen gaan. Volgens de studenten gebruikt de UvA ondertussen andere methoden om ze naar buiten te krijgen. Zo ging gistermiddag plotseling het brandalarm af, op een plek waar de studenten nier konden komen.

De UvA ontkent iets met de brandmelding te maken hebben. Ze zullen zich wel beraden over de stappen die nu genomen moeten worden.