Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] [UPDATE] Bezetters Bungehuis donderdag voor de rechter

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 februari 2015, 17.45 uur

De actievoerders die Bungehuis in de Spuistraat bezetten, zitten nog steeds in het gebouw. Het ultimatum voor vertrek dat de UvA gisteren stelde, liep vandaag om 12.00 uur af.

'Wij gaan niet weg, we zien het kort geding tegemoet', zei een van de bezetters kort na het verstrijken van het ultimatum. De UvA kondigde gisteren aan een kort geding te starten als de studenten vandaag om 12.00 uur niet weg zouden zijn.

De actievoerders van De Nieuwe Universiteit (DNU) bezetten al sinds vrijdagochtend het Bungehuis. Ze vinden dat de inspraak van studenten en docenten nu minimaal is. Ze willen meer openbaarheid van het financieel management en volledige openbaarheid van bestuur.

De UvA wilde eerder dat de studenten naar een ander gebouw zouden verkassen, om daar met ze in debat te gaan. De studenten willen echter pas weg als ze concrete toezeggingen op papier hebben.

UPDATE: 14.30 uur De UvA heeft laten weten later vandaag een definitieve dagvaarding naar de rechtbank te sturen. Volgens de universiteit dient de zaak waarschijnlijk nog deze week.

UPDATE: 16.30 uur De actievoerders die het Bungehuis bezetten, moeten donderdag voor de rechter verschijnen voor een kort geding dat de UvA vandaag heeft aangespannen.