Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente sluit coffeeshop wegens cocaïne bij medewerkster

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 februari 2015, 12.33 uur

Op last van burgemeester Van der Laan is dinsdagavond coffeeshop Abraxas aan de Jonge Roelensteeg voor onbepaalde tijd gesloten.

Tijdens een routinecontrole werd in de coffeeshop een handelshoeveelheid harddrugs (cocaïne en MDMA) is aangetroffen. 'Harddrugs in publiek toegankelijke inrichtingen heeft een zeer verstorend karakter', meldt de gemeente. 'Daarbij komt dat het gevonden is bij een coffeeshop. Scheiding van hard en softdrugs is een kerngedachte van het coffeeshopbeleid. Deze scheidslijn is strikt en daarom wordt elke overtreding hiervan gesanctioneerd.'

Het pand zou gisteren aan het begin van de middag worden gesloten, maar de exploitant had een voorlopige voorziening aangevraagd. Deze is later op de dag door de voorzieningenrechter afgewezen. Daarna is overgegaan tot sluiting. 

'Flauw'
De floormanager van de coffeeshop zegt tegen AT5 dat de drugs gevonden is bij een medewerkster die er nog kort werkte, die verklaarde dat de drugs van haarzelf was. Zij is direct ontslagen. 'Het is echt heel flauw. Ze zeggen dat ik mijn personeel beter moet screenen, maar dat heb ik gedaan en ik mag mijn personeel niet fouilleren. De zaak bestaat zo'n 25 jaar en er is nog nooit eerder zo'n incident geweest.'

Over ongeveer twee weken komen er volgens de floormanager gesprekken met de gemeente waarin wordt besproken of en wanneer de zaak weer open mag.