Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Ook voor tweede biografie heeft Said Bensellam verhalen zat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 februari 2015, 00.25 uur

Een biografie had hij al, toch moest er een tweede komen, want verhalen van de straat heeft Said Bensellam in overvloed.

Lodewijk Asscher overhandigde de bekendste, maar ook beruchtste jongerenwerker van Amsterdam vanavond het eerste exemplaar van Straatkrediet, zoals de nieuwe biografie heet. Op het nummer 'Simply the Best' kwam de voormalig Amsterdammer van het jaar een volgepakte zaal binnen, waar hij het boek kreeg uitgereikt.

Hoewel er dus al een eerdere biografie was, was een tweede geen enkel probleem: 'Als je in dit werk zit dan denk je er vaak over om het verhaal op te schrijven en dat is gebeurd'. In zijn Kolenkitbuurt, waar ook de presentatie van de biografie plaatsvond, ziet Bensallem nog steeds grote problemen. 'Er zijn toch veel jongeren die ontsporen. Er zijn toch veel jongeren die het verkeerde pad op gaan, die radicaliseren, geliquideerd worden. Bijna alle jongeren die hier uit de buurt komen, die of geliquideerd zijn, dan wel vastzitten, die heb ik gekend en zien groeien'.

Wat de toekomst precies gaat brengen weet Said niet, maar zijn doel is duidelijk. Over tien jaar zouden er veel minder problemen moeten zijn met overlastgevende jongeren. 'Dan is het probleem opgelost, hopelijk. Maar dat moeten we samen doen, Amsterdammers met elkaar.'