Cillessen redt overwinning voor Ajax: 1-0

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 februari 2015, 10.10 uur

Ajax heeft vanavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van Legia Warschau. Grote man bij Ajax was doelman Jasper Cillessen, met meerdere katachtige reddingen hield hij vanavond de nul.

In de eerste helft was Ajax duidelijk de bovenliggende partij. Vanaf de eerste minuut zetten de Ajacieden flinke druk op de koploper van Polen. Echt grote kansen bleven weliswaar uit. Toch kwam Ajax in de 35e minuut op voorsprong. Uitgerekend de Poolse Ajacied Arek Milik wis zichzelf een schietkans te geven. Met een prachtige krul draaide hij de bal in de linkerbovenhoek.

Na de rust kantelde de wedstrijd volledig en verloor Ajax de controle over de wedstrijd. Legia zette meer en meer druk op het doel van Ajax. Een aantal schitterende reddingen van Jasper Cillessen zorgden ervoor dat Ajax er uiteindelijk met de overwinning vandoor ging.