Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bungehuis nog niet ontruimd: VVD stelt vragen over 'steun' SP

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 februari 2015, 16.56 uur

Studenten houden vrijdag het Bungehuis in de Spuistraat nog altijd bezet. Van de verwachte ontruiming is nog geen sprake.

De UvA, die donderdag via de rechter afdwong dat de studenten moeten vertrekken, liet vrijdag weten het aan de politie over te laten om de studenten uit het pand te krijgen. De politie wilde vrijdag echter niks zeggen over het tijdstip van ontruiming.

De studenten lieten vrijdag via een woordvoerder nog eens weten niet van plan te zijn het gebouw vrijwillig te verlaten. Ze gaan pas weg als het bestuur van de universiteit het gesprek met ze wil aangaan. 'Als de politie voor de deur staat nodigen we ze uit voor een kopje koffie', aldus student Alex. Hij benadrukte dat hij en zijn medestudenten niet van plan zijn om het tot geweld te laten komen.

Vragen over SP-steun
Ondertussen heeft de VVD mondelinge vragen aangekondigd over vermeende steun voor de actie van SP-wethouder Laurens Ivens. Ivens liet eerder op de dag weten langs het Bungehuis gefietst te zijn en 'even gesproken' te hebben met een aantal studenten. 

Fietste langs #Bungehuis. Even gesproken met aantal gedreven studenten. Hoop dat alles goed gaat. pic.twitter.com/QbFOQUGNzH

— Laurens Ivens (@LaurensIvens) February 20, 2015

#VVD-veiligheidswoordvoerder @DilanYesilgoz heeft mondelinge vragen aangekondigd over de steun van wethouder Ivens aan bezetters #Bungehuis

— VVD Amsterdam (@VVDAmsterdam) February 20, 2015