Start van hoofdcontent

Stad

nl

Metro 50 stilgezet na vermoedelijke beschieting

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 februari 2015, 23.05 uur

Metro 50 heeft maandagavond enige tijd niet gereden in verband met politieonderzoek. Een metrotoestel zou beschoten zijn met een luchtbuks.

Dat gebeurde tussen station Sloterdijk en Burgemeester de Vlugtlaan in Nieuw-West. Even voor 18:30 uur riep de bestuurder van het toestel om dat er geschoten is: 'Dames en heren, er is met een buks op de metro geschoten. We zullen enige tijd stil staan in verband met een onderzoek. Als u op het perron een sigaret wilt roken, dan kan dat'. Een raam van de metro is dan flink beschadigd, er zitten barsten in het veiligheidsglas. 

De politie deed met meerdere eenheden onderzoek naar het incident. Zo werd de schade aan het raam onderzocht, maar er kon niet vastgesteld worden dat deze veroorzaakt is door een kogel. Ook is een bouwterrein tussen beide metrohaltes, waar vandaan geschoten zou kunnen zijn, uitgekamd. Daarbij is gebruik gemaakt van honden. Een verdachte werd niet aangetroffen.

Al met al staat metro 50 tussen 18:29 uur en 18:46 uur stil, daarna wordt de dienstregeling weer opgestart. Het GVB weet nog niet of er aangifte gedaan zal worden. 

Metro A'dam beschoten door #luchtbuks aldus bestuurder: "dames en heren het kan even duren. Als u een sigaret wilt roken dan begrijp ik dat"

— Samanta de Groot (@SamantadeGroot) February 23, 2015