Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Bungehuis-overleg levert niets op'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 februari 2015, 21.26 uur

Nieuw urenlang overleg over de bezetting van het Bungehuis heeft maandag niets opgeleverd. Dit meldt een studente die aan de vergadering in de ambtswoning van burgemeester Eberhard van der Laan heeft deelgenomen.

Het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit van Amsterdam (UvA), een delegatie van de actievoerders en de burgemeester spraken drie uur met elkaar. Volgens de studente is het UvA-bestuur op geen enkele manier tegemoet gekomen aan de eisen van de actievoerders. Die overleggen maandagavond of zij alsnog ingaan op het aanbod van het UvA-bestuur om een 'Festival der Wetenschappen' te organiseren over de gang van zaken op de universiteit.

Volgens de studente is dat voorstel te vrijblijvend omdat de uitkomsten 'zonder invloed op het beleid' zouden zijn. De UvA was maandagavond niet voor commentaar bereikbaar. Het Bungehuis, waar de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA huist, wordt al meer dan een week bezet. De demonstranten eisen meer inspraak voor studenten en docenten.

De UvA spande een kort geding aan om de activisten uit het gebouw te krijgen en kreeg gelijk van de rechter. Die bepaalde donderdag dat de studenten moeten vertrekken en dat ze 1000 euro boete per dag moeten betalen als ze dat niet doen. De actievoerders besloten de bezetting niet te stoppen en dat bedrag te betalen