Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Modieuze kogelwerende jasjes binnenkort ook in de PC

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 februari 2015, 18.01 uur

De PC Hooftstraat krijgt er een opvallende winkel bij, voor uw modieuze kogelwerende hemden kunt u binnenkort in de winkel Yavuz Yilmaz terecht.

Sinds twee maanden verkoopt hij in Eindhoven kogelwerende kleding en dat loopt als een trein. 'Men dacht dat het alleen in Zuid- en Noord-Amerika nodig was. Europeanen zouden er geen belangstelling voor hebben maar de producten zijn niet aan te slepen.', vertelt Yilmaz. Hij ziet dat een groot gedeelte van zijn klanten uit Amsterdam komt, reden genoeg dus voor een vestiging hier in de stad. 

abc5media_video_0

'We zijn bijna rond met een locatie in de buurt van de PC Hooftstraat', zegt Yilmaz. Qua prijs misschien ook wel een toepasselijke plek voor de winkel, een kogelwerend hemd dat bescherming biedt tegen kogel uit een Kalasjnikov kost bijvoorbeeld 2400 euro. Kinderkleding is er trouwens ook te verkrijgen. Zijn clientèle loopt uiteen van miljonairs, BN-ers en juweliers maar waarschijnlijk toch ook criminelen, zou je zeggen.

'Het is moeilijk te zien aan mensen wie er crimineel is en wie niet, dat staat helaas niet op het voorhoofd. Het is ook niet onze taak om dat te beoordelen. Als je bij de Bijenkorf een pak van 3.500 euro koopt, vragen ze ook niet hoe je aan je geld komt.' Beveiliging van de zaak is nog wel een issue, de winkel in Eindhoven is sinds de opening in januari al een keer overvallen. Dat waren zeker wel criminelen.