Start van hoofdcontent

Stad

nl

Studentenvakbond waarschuwt voor veiligheid Spinozacampus

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 maart 2015, 11.47 uur

De studentenvakbond Asva vindt dat de veiligheid van studentenwoningen steeds verder in het geding komt.

Woordvoerder van de vakbond, Noeri van den Berg, reageert daarmee op de serie van inbraken, diefstallen en overvallen met geweld die de bewoners van de Spinozacampus in Zuidoost al geruime tijd teisteren. Van den Berg doet zijn uitspraken vandaag in Het Parool. Volgens hem wordt de campus momenteel onvoldoende beveiligd.

Lees ook: Bewoners Spinozacampus doodsbang na inbraken en overval

Verhuurder van de studentenwoningen Duwo heeft korte tijd voor een beveiligings-medewerker gezorgd, maar die is inmiddels weer vertrokken. De politie, het stadsdeel en Duwo overleggen momenteel over wat er met de campus moet gebeuren. Daarbij wordt er gedacht aan een gezamenlijke ruimte waar altijd licht brandt, om zo de sociale controle rond de studentenwoningen te vergroten. Studenten die op de campus wonen besloten al eerder zelf om een burgerwacht in te stellen.

Lees ook: Studenten starten burgerwacht na serie inbraken

Gisteren sprak de gemeenteraad over de problemen rond de campus. Het voorstel van wethouder Ivens, om de gesprekken van politie, stadsdeel en Duwo af te wachten, werd door de raad gesteund. Volgens raadslid Daniël van der Ree van de VVD, gaat Duwo alle sloten van de studentenwoningen vervangen en worden er camera's opgehangen.