Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachten Knokkestraat veroordeeld voor mislukte inbraak

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 maart 2015, 13.31 uur

Twee mannen die begin februari door een arrestatieteam werden aangehouden in de Knokkestraat omdat ze een liquidatie zouden willen plegen, zijn gisteren veroordeeld tot een aantal weken celstraf voor een mislukte inbraak in een gokhal.

Dat meldt Het Parool. De twee wilden op 24 januari bij een gokhal in de Utrechtsestraat inbreken, maar dat mislukte door surveillerende agenten. Na een achtervolging kon de politie de twee mannen aanhouden, de rechter veroordeelde hen tot een celstraf van achtereenvolgens zes en tien weken. De twee, Kamal O. en Zakaria Z.  beriepen zich op hun zwijgrecht. 

Iets meer dan een week nadat ze voor de mislukte inbraak opgepakt werden, werd het duo samen met twee andere mannen klemgereden door een arrestatieteam in de Knokkestraat in Nieuw-West. Kamal O. werd met vier kogels neergeschoten omdat hij een AK-47 op de politiemensen richtte. De politie hield de wagen waarin ze reden lange tijd in de gaten omdat er machinegeweren in waren gevonden.

Volgens de krant verblijft Kamal O. nog steeds in het penitentiair ziekenhuis, het is nog maar de vraag in hoeverre zijn schotwonden genezen.