Start van hoofdcontent

Stad

nl

Actievoerende agenten schrijven minder bonnen uit

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 maart 2015, 19.13 uur · Foto: Danielle H

Politieagenten zullen vanaf morgen minder scheutig zijn met het uitschrijven van bekeuringen, dit doen ze om een hoger salaris af te dwingen.

De politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP roepen hun leden op om vanaf morgen alleen nog bekeuringen uit te schrijven bij 'grove schendingen' van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat het om een waarschuwing te geven. Dat hebben de politiebonden zondag bekendgemaakt.

Zij hadden Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) tot vandaag 18.00 uur de tijd gegeven om met toezeggingen te komen die 'serieuze onderhandelingen' mogelijk maken. 'Dat is op basis van zijn cao-voorstellen tot nu toe niet mogelijk, want die liggen mijlenver af van het eisenpakket van de gezamenlijke bonden.' Opstelten liet vrijdag weten dat de eisen die de bonden op tafel hebben gelegd voor een nieuwe cao niet reëel zijn.

Doordat er minder bonnen uitgeschreven zullen worden, dalen de inkomsten voor de staatskas, waarschuwen de bonden. In de loop van volgende week zal meer bekend worden over vervolgacties.