Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Ruim 20.000 euro opgehaald voor gedumpte baby

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 maart 2015, 18.55 uur

Voor de baby die in oktober vorig jaar in een vuilcontainer in Nieuw-West werd gevonden, is een bedrag van 20.235 euro opgehaald. Van het bedrag zal de studie van het meisje worden betaald.

Deventenaar Frank de la Bey haalde het bedrag op, vanochtend werd de cheque overhandigd aan de Jeugdzorg Regio Amsterdam. De pleegouders van het kind waren niet bij de overhandiging.

De la Bey startte eind november een crowdfundingactie voor het kindje. Toen de gedumpte baby net gevonden werd, was De la Bey zelf net vader geworden. Dit was aanleiding voor hem om de actie te starten. Hij kreeg onder meer steun van cabaretier Najib Amhali en René Froger en er ging een collectebus rond tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles - Ajax.

Veel donateurs hebben een wens voor het meisje achtergelaten in een wensboek. Ook deze is overhandigd aan de Kinderbescherming. Eind oktober werd de baby gevonden in een ondergrondse vuilcontainer aan de Fritz Conijnstraat. Het kindje werd gered uit de container en er werd een onderzoek gestart. Wie de ouders van het kind zijn, is nog steeds niet duidelijk.