Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Vriend zuurgooier: 'Hij wilde met zuur naar Nederland komen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 maart 2015, 16.35 uur

Jelle F., de Amsterdamse jurist die ervan verdacht wordt in Antwerpen een vrouw ernstig verwond te hebben met bijtend zuur, had met datzelfde zuur dat hij in zijn auto vervoerde, ook naar Nederland willen komen. Dat zegt de ex-vriend van F. vandaag tegen AT5.

F. werd in de nacht van 5 op 6 maart tijdens een routine-wegcontrole van de Franse politie in de buurt van Parijs aangehouden. In zijn auto vond de politie een wapen, zuur en documenten die F. in verband brengen met de oplichting van de Belgische supermarktketen Delhaize.

Vriend zuurgooier
'Hij probeerde naar Nederland te komen met het zuur. Nu is mijn vraag, voor wie was dat zuur? Hij is depressief, hij gebruikt medicatie, Prozac. Als hij die Prozac niet neemt dan wordt hij gek, dan wordt hij depressief en agressief', zo zegt Lenin, de ex-vriend van Jelle F. 'De laatste twee maanden was de communicatie heel slecht, hij wilde niet zeggen wat er gebeurd was. Het is ongelofelijk wat er gebeurd is met deze Belgische vrouw, ik ben verdrietig voor haar', zo vervolgt Lenin.

abc5media_video_0

'Niet echt een mensen mens'
Ook de buren van Jelle F. reageerden vandaag op het nieuws en schetsen het beeld van een teruggetrokken man. 'Ik was er best wel even van in shock. Hij was eigenlijk heel stil, heel rustig. Als je hem op de trap tegenkwam was hij altijd leuk en aardig en hallo, maar daarbij hield het ook op. Als je een gesprek met hem had, dan was hij altijd blij dat het afgelopen was en dat hij weer naar boven kon, want het was niet echt een mensen mens', zo zegt een buurman tegen AT5, een andere buurman vervolgt.  'Ook al zou hij gevangenisstraf krijgen, daar is die moeder niet bij gebaat en die kinderen ook niet'.

abc5media_video_1

Lees ook: 'Amsterdamse jurist verdacht van zuurgooien België'

Jelle F. zou supermarktketen Delhaize al sinds eind vorig jaar geld hebben afgeperst, door te dreigen met zuuraanvallen. Uiteindelijk voegde hij de daad bij het woord en verwondde een schoonmaakster van de supermarktketen.

Eerder vandaag doorzocht de politie de woning van F. in het Centrum, dat werd gedaan op verzoek van de Belgische recherche.