Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente gaat 'mystery guests' inzetten tegen discriminatie in horeca

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 maart 2015, 15.43 uur

De gemeente gaat vanaf dit najaar zogenoemde mystery guests inzetten in de strijd tegen discriminatie in de horeca. Ook moet het melden van discriminatie tijdens het uitgaan makkelijker gemaakt worden.

Dat meldt SP Amsterdam op haar website. Raadslid Peter Kwint is blij met de maatregels: 'Iedereen weet dat er soms gediscrimineerd wordt aan de deur bij horeca, maar dat het haast nooit tot een boete of veroordeling leidt. We vinden het starten met de mystery guests dan dan ook een uitstekend idee'.

De bedoeling is dat de mystery guests, die undercover een horecazaak bezoeken, onderzoek doen naar eventuele misstanden bij een café of club. Als dat het geval is, dan kan er direct opgetreden worden. Daarnaast wil de gemeente dat het melden van discriminatie makkelijker wordt en dat er duidelijkheid komt in het deurbeleid van horecazaken in de stad. 

De bedoeling is dat zo discriminatie in de Amsterdamse horeca wordt uitgebannen. Het is niet de eerste keer dat de gemeente mystery guests inzet in de horeca, dat gebeurde bijvoorbeeld ook al in 2012