Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Nog één jeugdspeler Ajax verdacht van mishandeling

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 maart 2015, 19.51 uur

De arrestatie van drie jeugdspelers van Ajax is door een omstander op beeld vastgelegd.

De drie jeugdspelers werden donderdagmiddag aangehouden bij de Makro aan de Flinesstraat. Even hiervoor zouden ze op de Jan Vroegopsingel een agente in burger hebben mishandeld. De agente hield een gekneusde schouder over aan het incident. Na een Burgernetinzet kon het trio, van 18 en 19 jaar oud, worden aangehouden. 
abc5media_video_0

Lees ook: Jeugdspelers Ajax mishandelen politieagent


Nog één speler verdacht
Het Openbaar Ministerie (OM) laat vrijdagmiddag weten dat de drie jeugdspelers inmiddels zijn vrijgelaten. Eén van hen, een 18-jarige speler, wordt nog gezien als verdachte van de mishandeling. De andere twee (18 en 19 jaar) zijn geen verdachten meer.

Volgens het OM was er sprake van een 'gewone mishandeling', niet van openlijke geweldpleging. De vrouw is niet uit de auto gesleurd en heeft er geen botbreuken aan overgehouden, aldus de woordvoerder.

Schorsing
Naar aanleiding van de gebeurtenissen heeft Ajax vrijdagmiddag laten weten de drie spelers tot nader order te schorsen. De zaak zorgt voor de nodige ophef. Onder meer PVV-voorman Geert Wilders en minister Schippers (Sport) spraken hun afschuw uit over de kwestie

Politie
De agente in burger die donderdag werd mishandeld, heeft zich niet als zodanig kenbaar gemaakt heeft een woordvoerster van de politie vrijdag laten weten. Naar aanleiding van 'een verkeersincident' trokken de verdachten de vrouw uit de auto en duwden haar op de grond, meldde de politie, die geen verdere details gaf. De vrouw heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten.