Start van hoofdcontent

Stad

nl

Twaalf aanhoudingen bij politie-invallen Oost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 maart 2015, 14.25 uur · Foto: Tim

Bij de politie-invallen in twee koffiehuizen in de Sumatra- en Javastraat zijn gisteravond twaalf aanhoudingen verricht.

Volgens de politie zouden er in beide koffiehuizen illegale gokpraktijken plaatsvinden. De politie werkte bij de invallen samen met de gemeente, het openbaar ministerie, de douane, de arbeidsinspectie, de kansspelautoriteit en de belastingdienst.

Om even voor 22.00 uur viel een arrestatieteam het koffiehuis aan de Sumatrastraat binnen. Volgens de politie waren er aanwijzingen dat er vuurwapengevaarlijke personen in het koffiehuis aanwezig waren. In totaal werden er acht mensen gearresteerd en werden er twee laptops in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat er op deze laptops illegaal gegokt werd.

Lees ook: Grote politieinval in koffiehuis in Sumatrastraat

Later op de avond, rond 0.30 uur viel de politie café Meraba aan de Javastraat binnen. Bij die inval werden vier mensen opgepakt, waaronder de eigenaar van het café en nam de politie ook twee laptops in beslag.

Lees ook: Politie doet tweede inval op Javastraat

De politie gaat verslag uitbrengen aan de gemeente, die op een later moment zal beslissen of de koffiehuizen dicht moeten.