Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaat aangehouden jeugdspeler Ajax: 'Hij wilde juist bemiddelen bij de verkeersruzie'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 maart 2015, 19.24 uur

Verdriet en boosheid bij een van de drie jeugdspelers van Ajax. Zijn advocaat zegt vandaag dat de middenvelder van de A1 zelfs nog heeft geprobeerd te bemiddelen tijdens de verkeersruzie afgelopen donderdag.

Ashraf wordt net als een andere speler niet meer verdacht en vervolgd voor de mishandeling van een agente in burger donderdagmiddag in Oost. 'Hij was in de eerste instantie blij dat alles was opgehelderd, maar al snel maakte dat plaats voor verdriet en ook wel boosheid toen hij zag wat er allemaal over hem in de media was verschenen', vertelt zijn advocaat tegen AT5.

De jeugdspeler werd vorig jaar uitgeroepen tot talent van de toekomst. 'Het is extra zuur als blijkt dat de verdenking onterecht is, want het kwaad is al geschied. Al die berichtgeving is er en juist met jongens met zulke mooie toekomst voor zich is het natuurlijk een ontzettende smet', vervolgt hij. 

'Paspoorten afpakken'
Gisteren lieten de ministers van Sport en Veiligheid en Justitie zich over de zaak uit en PVV-leider Wilders vond zelfs dat de paspoorten van de drie spelers afgepakt moesten worden. 'In Nederland kennen we nog altijd de scheiding der machten', vindt de advocaat van Ashraf. 'Het zou ook chic zijn als politici zich niet uitlaten over zaken als nog niet duidelijk is wat er gebeurd is en als er nog geen gerechtelijke uitspraak is gedaan.' 

Alleen de topscorer van de A1 is nog verdachte in de zaak. Ajax heeft besloten alle drie de spelers voorlopig niet te laten spelen tot er meer duidelijkheid over de zaak is.