Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Buurtbewoners Gein woest om actie met 'overdreven politiemacht'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 maart 2015, 19.17 uur

Buurtbewoners in Gein zijn woest op de politie nadat deze zondagmiddag met een groot aantal auto's naar de Wisseloord was gekomen. Twee agenten hadden hulp ingeroepen omdat ze zich daar in het nauw gedreven voelden.

De bewoners in de wijk zijn woest over het optreden van de agenten. Twee achttienjarige mannen werden gearresteerd, dat ging volgens de bewoners met excessief geweld. De lezingen over het incident lopen nogal uiteen. Volgens de politiewoordvoerder zagen twee agenten een gesignaleerde man en wilden ze hem arresteren. De man had nog negentig dagen celstraf openstaan.

Twee andere jongens begonnen zich er mee te bemoeien en zouden de agenten hebben beledigd, geschopt, bespuugd en een USB-speaker naar het hoofd hebben gegooid. De agenten vroegen vervolgens om assistentie, wat betekent dat alle eenheden die in de buurt zijn naar de plek toe komen. Dat zou volgens de politie het grote aantal politieauto's verklaren, verder wil de politie niet op het incident ingaan om het 'niet groter te maken dan het is'. 

abc5media_video_0

'Gewoon aan het voetballen'
De mannen waren volgens omwonenden gewoon met buurgenoten aan het voetballen toen ze werden aangesproken door agenten. Er zou vervolgens zonder enige aanleiding versterking zijn opgeroepen. De mannen zouden zijn geschrokken van de reactie van de agenten en in paniek zijn geraakt.
abc5media_video_1

Toen de jongens in de boeien werden geslagen werd één van hun volgens een getuige met het hoofd tegen de muur geslagen, de agenten dreigden ook pepperspray te gebruiken. De video is op Facebook inmiddels honderden keren gedeeld en duizenden keren bekeken. 'Belachelijk dat er voor zeven voetballende mannen een hele delegatie aan agenten komen aanzetten'.
abc5media_video_2