Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Gemaskerde knokploeg belaagt Uberpop-chauffeurs'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 maart 2015, 09.12 uur · Foto: Foto via AT5-WhatsApp (06-51190938)

Een groep gemaskerde mannen, gewapend met boksbeugels en hamers, zou het op chauffeurs van Uberpop in de stad hebben gemunt. Minstens twee chauffeurs van de taxidienst zouden zijn belaagd en hebben aangifte gedaan tegen de groep.

Volgens de politie gaat het om zeer ernstige incidenten die door de recherche worden onderzocht, weet De Telegraaf.

Klemgereden
De belagingen gebeurden vorige week dinsdag. Op de A10 werd een Uberpop-chauffeur omsingeld en tot stoppen gedwongen. Volgens de belaagde chauffeur werd dit gedaan door een auto met een TCA-daklicht. Daarop stapten diverse gemaskeerde mannen uit diverse taxi's die de banden lek prikten en vloeistof over de motor van de auto gooiden. De chauffeur werd in bedwang gehouden onder bedreiging van een boksbeugel tegen zijn keel.

Lees ook: Tweede taxicentrale doet aangifte tegen Uberpop

Lees ook: SP vreest verdere escalatie taxi-oorlog

Later die avond werd een tweede Uberpop-chauffuer belaagd door personen met clownsmaskers en bivakmutsen. Onder bedreiging van een hamer werd de chauffeur verteld dat er represailles zouden volgen als hij voor Uber zou blijven rijden.

Bij een derde incident, waarbij meerdere taxi's een Uberpop-chauffeur achtervolgden, konden twee verdachte taxichauffeurs worden aangehouden. Ook daar is aangifte van gedaan.

Geschokt
Directeur van taxidienst Uber Nederland, Niek van Leeuwen, reageert in de krant geschokt. 'Dit is een kleine groep extreem gewelddadige chauffeurs die innovatie probeert tegen te houden. Het is belangrijk dat de politiek zich nu uitspreekt, tegen geweld en voor innovatie.'

Al langer zijn Uberpop-chauffeurs het doelwit van boze taxichauffeurs. In febuari werden op vier plaatsen in de stad particuliere chauffeurs van Uber klemgereden.