Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Zuidoost steelt ideeën succesvolle bedrijfjes'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 maart 2015, 13.42 uur · Foto: Wikimedia

Twee ondernemers in Zuidoost beschuldigen het stadsdeel er van dat zij hun succesvolle burgerinitiatieven heeft gestolen. Afzonderlijk van elkaar ging stadsdeeldochter Kansrijk met hun projecten aan de haal. Volgens de ondernemers werden hun projecten korte tijd gesubsidieerd, waarna het stadsdeel er vervolgens zelf mee vandoor ging.

De ondernemers zeggen tegen De Telegraaf verbijsterd te zijn over de handelswijze van het stadsdeel. 'In plaats van de initiatieven van betrokken burgers te stimuleren en faciliteren, maakt stadsdeel Zuidoost er een gewoonte van om succesvolle burgerinitiatieven schaamteloos te stelen', aldus Orville Breeveld en Ingrid Sijmons.

Breeveld startte Vitamine V, waarmee de betrokkenheid van vaders in Zuidoost wordt gestimuleerd. 'In plaats van de initiatieven van betrokken burgers te stimuleren en faciliteren, maakt stadsdeel Zuidoost er een gewoonte van om succesvolle burgerinitiatieven schaamteloos te stelen', zegt de ondernemer tegen de krant. Sijmons had een soortgelijke ervaring met haar bedrijf ZoSterk.

Stadsdeel Zuidoost zegt in een reactie zich niet in de beweringen te herkennen. 'De thema’s zijn niet nieuw en zijn nooit exclusief toebedeeld geweest aan één organisatie.' Wethouder Eric van der Burg (Welzijn) heeft beloofd onderzoek te doen naar de mogelijke kaping van de projecten.