Start van hoofdcontent

Politiek

nl

[Video] OZO wil onderzoek naar 'totaal mislukt' cultuurcentrum Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 maart 2015, 17.27 uur

Stadsdeel Zuidoost zit in zijn maag met Podium ZO! Er is meer dan een miljoen euro in het cultuurpaleis gestoken, maar ondanks dat is op een mislukking uitgelopen.

Tijd voor een onderzoek vindt oppositiepartij OZO, maar dat komt er niet. Onbegrijpelijk volgens de partij. 'De afgelopen twee jaar is er meer dan een miljoen euro in dit project gestoken', stelt Tineke de Boer van de Onafhankelijke Partij Zuidoost (OZO), 'maar het is een totale mislukking. Met het gebouw zelf is niks aan de hand, maar er gebeurt gewoon veel te weinig'. Ook inwoners van Zuidoost snappen niks van het podium. Vooral de twee directeuren, die beiden een riant salaris opstreken, zorgen voor gefronste wenkbrauwen. 'Twéé directeuren, het is schandalig!' Stelt een buurtbewoner. 

Zuidoost: 'Willen naar toekomst kijken'
En vanwege deze, op het oog, vreemde organisatiestructuur vroeg OZO om een onderzoek. Maar dit kwam er niet. 'Ik vind het jammer dat het de afgelopen twee jaar niet gelukt is met de stichting die voor ons de activiteiten uitvoerde hier', stelt Muriël Dalgliesh, voorzitter van de bestuurscommissie in Zuidoost. 'Maar ik ga voor de toekomst en ik wil kijken op welke manier wij de bewoners van dit gebied een veel grotere rol kunnen geven bij de programmering van dit pand'.

Maar De Boer blijft hopen op een onderzoek. 'En als daaruit blijkt dat er helemaal geen behoefte is aan een cultuurcentrum hier, dan moeten we er gewoon lekker mee stoppen'.