Ajax uitgeschakeld na zege in extra tijd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 maart 2015, 00.38 uur

Ajax is er donderdagavond niet in geslaagd de kwartfinales van de Europa League bereiken.

Het elftal van trainer Frank de Boer had voor eigen publiek niet voldoende aan een overwinning na verlenging op Dnjepr Dnjepropetrovsk (2-1). De formatie uit Amsterdam verloor vorige week de uitwedstrijd tegen de huidige nummer drie van Oekraïne met 1-0.

Riechedly Bazoer schoot Ajax na zestig minuten op voorsprong (1-0). Het achttienjarige talent verschafte zijn ploeg enige hoop op een langer verblijf in de Europa League. Ajax miste echter de kracht om de voorsprong uit te bereiden en zag Jevghen Konoplijanka in de 97e minuut gelijkmaken. Mike van der Hoorn, ingevallen als extra, aanvaller maakte het na 116 minuten nog even spannend (2-1). Maar de tijd bleek vervolgens tekort voor Ajax om nog een bevrijdende derde treffer te maken.