Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Advocaat aanvaller oma Toni: 'Meest bizarre zaak in dertig jaar'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 maart 2015, 19.11 uur

Ik ben nu bijna dertig jaar strafrechtadvocaat, ik heb best wel wat geweld gezien en meegemaakt, maar dit behoort toch wel tot de meest bizarre. Dat zegt Bob Meijer, de advocaat van Vino H. die wordt verdacht van de steekpartij op de 96-jarige oma Toni uit de Pijp.

'Het is wel een jongen die heel vrij praat over hetgeen dat er gebeurd is', aldus de advocaat. Meijer is er niet zeker van dat de man een psychose had toen hij de bejaarde vrouw neerstak. 'Dat zou je denken, maar dat wordt dan weer teniet gedaan op het eerste gezicht, door het feit dat hij toch met een mes op zak in de trein stapte naar Amsterdam. Dat maakt de zaak ook zo bizar.'

Lees ook: 'Aanvaller 96-jarige vrouw zocht naar weerloos slachtoffer'

Lees ook: Neergestoken bejaarde is 'Oma Toni' uit de Pijp

Weerloos slachtoffer
Volgens Meijer was H. op zoek naar een weerloos slachtoffer, zoals een bejaarde of een kind, omdat hij bang was zelf gewond te raken. H. zou volgens zijn advocaat tot de daad zijn gekomen omdat hij meerdere malen door zijn vader zou zijn mishandeld en hij dit op deze manier zijn vader betaald wilde zetten. H. reageert heel vlak op wat hij heeft gedaan. 'Dat is ook iets wat mij als persoon en de maatschappij zorgen baart', vervolgt Meijer.

Poging moord of doodslag
De rechter-commissaris bepaalde vrijdagmiddag dat hij zeker twee weken langer vast blijft zitten op verdenking van poging tot moord of doodslag.

Vino H., een voormalig managementstudent van Irakese afkomst, stapte gisteren met een mes in de trein vanuit Arnhem naar Amsterdam om hier een willekeurig slachtoffer iets aan te doen.