Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verpleegkundige Inforsa zwaar mishandeld door patiënt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 maart 2015, 20.12 uur

Een verpleegkundige van GGZ-instelling Inforsa aan de Vlaardingenlaan is vorig jaar augustus zo zwaar mishandeld door een patiënt, dat zij nog steeds gedeeltelijk arbeidsongeschikt is. De 30-jarige verdachte zou volgens deskundigen een gevaar voor de maatschappij zijn.

De zaak werd dinsdag behandeld in de rechtbank. De verdachte blijkt met zware psychische problemen te kampen. Hij was daarvoor ook in behandeling bij de instelling.

Op 22 augustus vorig jaar deed het slachtoffer de deur van de kamer van de verdachte open. ‘Ik zag zijn verwilderde blik en wist dat het niet goed zat’, verklaarde de vrouw bij de politie. De deur snel sluiten ging al niet meer. De vrouw kreeg een gebalde vuist van de man in haar gezicht en kwam op de grond terecht, waarna er nog meerdere keren op haar werd ingetrapt.

Tweede mishandeling
Tijdens het bekijken van camerabeelden bleek de verdachte ook nog een medepatiënt te hebben mishandeld. Dat gebeurde op de luchtplaats bij Inforsa.

Deskundigen die de man hebben onderzocht kwamen tot de conclusie dat hij op het moment van de mishandelingen volledig ontoerekeningsvatbaar was. Het Openbaar Ministerie vond een gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis voor de duur van één jaar passend. De rechtbank, die meteen uitspraak deed, nam de eis over.

‘Verdachte is gevaar voor de maatschappij’, zegt rechtbank. Man wordt 1 jaar in psychiatrisch ziekenhuis geplaatst.

— Nicolaï Brannan (@Nicolaaaii) 24 maart 2015