Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM eist 2 tot 3,5 jaar celstraf tegen pooiers minderjarige meisjes Diemen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 april 2015, 14.26 uur

Het Openbaar Ministerie heeft zojuist haar eis bekend gemaakt tegen de vier mannen die ervan verdacht worden in ieder geval vier minderjarige meisjes tot prostitutie gedwongen te hebben.

Tegen verdachte één eist het OM 26 maanden waarvan 4 voorwaardelijk. Verdachte twee kreeg een eis te horen van 3 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De derde verdachte moet volgens het OM 42 maanden celstraf krijgen waarvan ook 6 voorwaardelijk. Tegen de laatste verdachte eiste de officier van justitie 40 maanden celstraf, ook hij krijgt 6 maanden voorwaardelijk. Alle drie verdachten moeten volgen het OM ook nog eens een proeftijd van 3 jaar krijgen.

Eerder deze week liet het OM weten dat momenteel alleen de pooiers van de minderjarige meisjes zich voor de rechter moeten verantwoorden. De klanten van de meisjes blijven voorlopig buiten schot, zo zei het OM.

Lees ook: OM: 'Vier meisjes misbruikt in Diemen, mogelijk meer slachtoffers'

Gisteren liet het CDA weten het daar absoluut niet mee eens te zijn. Volgens fractievoorzitter Marijke Shahsavari kan het niet zo zijn dat de prostitutieklanten met hun daden wegkomen.

Zie ook: CDA wil celstraf voor prostitutieklanten minderjarige meisjes Diemen

Het OM spreekt in de zaak over vier minderjarige meisjes die gedwongen werden zich te prostitueren in een flat in Diemen. Het jongste slachtoffer zou destijds 15 jaar geweest zijn en ook nog eens zwakbegaafd. Het OM sluit echter niet uit de vier pooiers nog meer slachtoffers hebben gemaakt.