Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Bewoners seniorenflat Zuid boos over kapotte liften

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 april 2015, 23.33 uur

De liften in de seniorenflat aan de de Servaes Noutsstraat in Zuid zijn al maanden regelmatig stuk en dat levert behoorlijk vervelende situaties op. De meeste bewoners zijn slecht ter been en kunnen daardoor niks zonder lift.

Er zijn in totaal twee liften, maar beide veroorzaken de nodige problemen. Eén lift is helemaal stuk en de andere loopt een paar keer per dag vast. Woningcorporatie De Alliantie is op de hoogte, maar zegt dat het bestellen van de onderdelen helaas tijd kost.

'Ik kan geen vijf trappen op lopen met mijn hart, dat lukt mij echt niet', reageert mevrouw Kop-Hille. 'Ik zal maar wat aan mijn hart krijgen en dat ik per ambulance weg moet en de lift is stuk.' Mevrouw Hendriks kan er over meepraten, zij zat al meerdere keren opgesloten in de lift. 'Ik zat al twee keer vast. Ik ben wel niet bang en ik moet rustig blijven, maar het is afschuwelijk. Het duurt een uur voordat er een monteur komt.'

De kleindochter van mevrouw Kop-Hille denkt dat er nieuwe liften moeten worden geplaatst, omdat het vervangen van onderdelen niet lijkt te helpen. Mevrouw Hendriks: 'Iedere monteur zegt als ze boven op de zevende etage in het kastje gaan kijken dat het allemaal oude troep is en dat het nodig vervangen moet worden'.

Hulp boodschappen
De Alliantie betreurt de overlast. Zij hebben welzijnswerker Combiwel ingeschakeld voor bewoners die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld bij het naar boven brengen van boodschappen of begeleiding naar de woning.