Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Vijf mensen uit pand aan Amstel gered bij grote brand

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 april 2015, 15.38 uur

Bij een grote brand in een appartement aan de Amstel tegenover Carré zijn vannacht vijf mensen met de ladderwagen uit hun woning gered. Een bewoonster is aangehouden.

De brand ontstond op de tweede etage. Daar woont een vrouw die zelfstandig haar woning kon verlaten. Zij is later door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens omwonenden heeft zij sociale problemen. 

abc5media_video_0

Parkiet
Vanwege de enorme rookontwikkeling konden de overige bewoners, waaronder een vrouw met twee parkieten in een vogelkooitje, niet meer via het trappenhuis uit hun woning. Ze zijn met de ladderwagen uit hun huis gehaald. Verschillende bewoners hadden rook ingeademd en moesten worden nagekeken door ambulancepersoneel. 

De brandweer heeft met een grote ventilator de rook uit de woningen en het trappenhuis verdreven. Alle bewoners werden opgevangen in de kantine van het politiebureau op de Prinsengracht. 

Onbewoonbaar
De schade aan de woning waar de brand uitbrak is enorm. De woonkamer en slaapkamer brandden volledig uit, waardoor het appartement onbewoonbaar is geworden. Aangrenzende woningen hebben rook- en waterschade opgelopen. De bewoners hebben van de brandweer het advies gekregen om hun huis goed te ventileren en met de ramen open te slapen.