Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bob Fosko opgelicht voor 1800 euro

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 april 2015, 16.34 uur · Foto: Bob Fosko

Zanger Geert Timmers, beter bekend onder zijn pseudoniem Bob Fosko is gisteren opgelicht in zijn huis in Amsterdam. Hij verkocht zijn peperdure Gibson-gitaar voor 1800 euro, maar het geld dat de oplichter voor zijn neus overmaakte is nooit bij hem aangekomen.

Omdat Timmers zelf weinig speelde op zijn Gibson-gitaar en hij financieel wel een oppeppertje kon gebruiken, besloot hij hem te verkopen aan iemand die er wellicht veel meer plezier van zou hebben. De potentiële koper nodigde hij uit in zijn huis in Amsterdam. Hij had een naam en het telefoonnummer van de man, dus op het eerste gezicht leek er niets aan de hand.

Loverboy
'Het klinkt een beetje raar, maar hij zag er uit als een loverboy', vertelt Timmers. Hij had een jas met bontkraag en een tattoo van een kus in zijn nek. 'Ik had toen hij langskwam al het idee dat er iets niet helemaal klopte, maar ik kon voor mezelf de beslissing niet maken om de deal af te blazen.' De oplichter maakte het geldbedrag in het bijzijn van Timmers over, dus het leek er op dat de transactie zonder problemen verliep. Toen Timmers het geld vanochtend nog niet op zijn rekening zag staan en de 'koper' ook telefonisch niet meer bereikbaar was, begon hij zich toch wel erg zorgen te maken en besloot naar de politie te gaan. Zo kwam Timmers er achter dat het rekeningnummer helemaal niet bestond.

Social media
'Verschrikkelijk zonde van zo'n mooi exemplaar', vindt Timmers. 'Mijn geloof in de mensheid is sterk verminderd. Je denkt altijd heel naïef: dit overkomt mij niet, tot dat je het een keer mee maakt.' Gelukkig voor Timmers is er via social media al een zoektocht gestart naar zijn gitaar. Een aantal van zijn volgers is op zoek naar de gitaar via het serienummer. Volgens Timmers is dit een bijzonder nummer, omdat het een bijzondere gitaar is. Morgenochtend om 9.00 uur kan Timmers aangifte doen op het politiebureau.

Hieronder zie je een optreden van Bob Fosko met de Gibson-gitaar